Papanasi cu smantana
500 g branza proaspata de vaci
2 oua
4 linguri faina
100 g unt
150 g smantana
coaja rasa de lamaie
zahar vanilinat
sare
Se scurge bine branza de vaci, se pune intr-un castron si se sfarama cu furculita. Se adauga putina sare, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, ouale batute si faina. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unui aluat usor de modelat. Daca este nevoie, se poate adauga inca putina faina. Se rup bucati de aluat si se modeleaza cu mana papanasi rotunzi, cu gaura la mijloc. Se fierb in apa cu sare, se scot cu lingura de supa si se pun intr-un vas Jena. Se adauga peste ei unt si se pun la cuptor pentru 15-20 de minute. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.
Articolul anterior Coltunasi cu branza de vaci Articolul următor Bulz ca la stana