Papara dulce
300 g franzela
700 ml lapte dulce
5 oua
200 g smantana
100 g unt
200 g zahar
700 g branza de vaci
coaja de lamaie rasa
1 plic zahar vanilinat
sare
Se taie franzela felii de grosimea unui deget si se pune la inmuiat in laptele amestecat cu 3 oua, 100 g zahar si putina sare. Separat, se freaca branza cu smantana, restul de zahar, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, restul de oua si putina sare. Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se asaza un rand de felii de franzela peste care se toarna jumatate din compozitia cu branza, dupa care se asaza un alt strat de felii de franzela si se continua pana se termina ingredientele. Ultimul strat va fi de franzela, peste care se pun bucatele de unt si apoi se da vasul la cuptor pentru 45 de minute. Se serveste calda.
E bine sa stii
Se poate garnisi, in momentul servirii, cu fructe confiate si cu frisca.