Ei bine, daca si atitudinea ta se apropie de a acestora ai face bine sa-ti reevaluezi comportamentul pentru ca studiile au constatat ca majoritatea copiilor crescuti de astfel de parinti sunt mai dependenti, mai putin deschisi noului si se maturizeaza mai greu, scrie foxnews.com.
Potrivit unui studiu efectuat asupra a aproximativ 300 de proaspeti admisi la colegiul Keene din New Hampshire, SUA, a aratat ca aproape 10% dintre adolescentii inscrisi au probleme din cauza comportamentului supraprotector al parintilor.
"Parintii-elicopter" intervin in mai toate situatiile, incercand sa rezolve toate problemele copiilor, in locul acestora. Ce se intampla cu odraselele lor in cazul unui astfel de comportament? Devin mai anxioase, mai putin deschise catre idei si actiuni noi, mai putin implicate, exact invers fata de copiii care se bucura de mai multa libertate.
Momentul intrarii la colegiu exacerbeaza acest comportament, deoarece, in momentul in care copiii pleaca la studii in alta localitate, parintii supraprotectori simt ca pierd controlul asupra lor.
Fenomenul este mai accentuat in cazul fetelor, 13% dintre acestea avand "parinti-elicopter", decat in cazul baietilor (5%), mamele fiind cele care au tendinta de a dezvolta un astfel de comportament.