Pasca cu branza de vaci
Pentru aluat
1 lingura mare cu varf de margarina
2 linguri cu zahar pudra
1 galbenus de ou
3 linguri de faina
1 jumatate pachet praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie
Pentru umplutura
700 g branza de vaci
1 pahar de smantana
5 linguri zahar pudra
4 oua
1 lingura praf de budinca de vanilie
100 g stafide tinute in rom
Se freaca margarina, zaharul pudra si galbenusul pana devine o pasta spumoasa. Se adauga faina, praful de copt stins in zeama de lamaie. Se framanta bine pana devine un aluat elastic. Se lasa apoi sa se odihneasca. Intre timp, se prepara umplutura, amestecand bine ingredientele mentionate. Se incinge bine cuptorul. Intr-o forma rotunda de pasca, se intinde aluatul, se presara cu putin gris pe toata suprafata blatului, apoi se toarna umplutura preparata. Pe deasupra se rade coaja de la o lamaie si se lasa la foc mare aproximativ 10 minute, apoi se da focul mic si se incearca din cand in cand cu scobitoarea pana este gata.
Articolul anterior Pere cu sodou de vin Articolul următor Clatite cu mere si stafide