Pasca cu orez
Pentru aluat
1 ou
2 linguri smantana
3 linguri unt
1 lingura zahar
1 praf de copt
faina cat cuprinde
Pentru umplutura
1 l lapte dulce
250 g orez
4 linguri zahar
3 oua
1 baton vanilie
50 g stafide
sare
Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se intinde o foaie cu care se tapeteaza o forma rotunda unsa cu unt. Se pastreaza putin aluat din care se fac doua rulouri subtiri, care se impletesc si se orneaza pasca dupa ce a fost umpluta. Se fierbe orezul in apa cu putina sare. Dupa cateva clocote, se scurge apa, se clateste cu apa rece si se adauga peste el laptele fiert in prealabil, batonul de vanilie, zaharul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba, la foc mic pana cand orezul este bine patruns si laptele a scazut. Se scoate batonul de vanilie, se lasa orezul la racit, se adauga ouale, unul cate unul si stafidele. Se amesteca bine si se toarna in forma pregatita. Se coace la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos.
E bine sa stii
Umplutura pentru pasca poate fi preparata din branza cu stafide, ciocolata si alune, smantana si stafide sau cu fructe exotice.