Pasca in trei straturi
Primul strat
500 g branza de vaci
4 oua intregi
200 g zahar
3 linguri faina
zahar vanilinat
stafide
sare
Al doilea strat
800 g smantana groasa
6 galbenusuri
300 g zahar
2 linguri faina
2 linguri pudra de cacao
Al treilea strat
6 albusuri
6 linguri zahar pudra
12 linguri nuci macinate
Se amesteca, intr-un castron, branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilinat, ouale, batute cu un praf de sare, se adauga faina treptat, iar in final stafidele, care au fost lasate, in prealabil, 15 minute in rom. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort, tapetata cu folie speciala pentru copt, unsa cu unt. Se prepara apoi cea de a doua compozitie, amestecand smantana, galbenusurile, zahar, faina, pudra de cacao si se toarna peste prima compozitie din forma. Se coc la foc slab, timp de 60 de minute. Intre timp, se bat cele 6 albusuri cu zaharul pudra, la care se adauga miezul de nuca macinat. Compozitia obtinuta se adauga peste celelalte doua din forma si se reintroduc la cuptor pentru inca 30 de minute.
E bine sa stii
Branza de vaci se poate inlocui cu orez.