Chiar daca nu e soarele verii care reusea sa-ti asigure o nuanta ciocolatie a pielii, acum vantul si soarele pot sa iti creeze probleme mari la nivelul pielii. Niciodata sa nu uiti sa aplici o crema cu SPF.
2. Hidrateaza la maxim
Pentru ca de regula aerul este uscat atat in incaperi cat si in exterior, este recomandabil sa folosesti frecvent un hidratant. De asemenea trebuie sa variezi de la un emolient mai puternic la o crema de sezon.
Cele mai bune crème pentru sezonul rece sunt cele pe baza de antioxidanti care contrataca radicalii liberi. Antioxidantii care se gasesc cel mai frecvent in crème includ: acid alpha-lipoic, musetel, ceai verde, strugure, ginko biloba, melatonina, vitamina C si E.
Alte uleiuri care se gasesc frecvent in crème sunt derivate din ierburi, fructe, vegetale si nuci.
3. Baile fierbinti
In sezonul rece avem tendinta sa facem bai si dusuri fierbinti ca sa ne incalzim, insa nu e deloc recomandat. Acest lucru contribuie la mancarime si seaca pielea de uleiurile naturale. Foloseste produse pentru baie care sa contina ingrediente ca musetelul si eucaliptul. Creeaza-ti un ritual din a face seara o baie calda cu saruri si uleiuri minerale. Evita scrubul si exfoliantul in sezonul rece. Imediat dupa imbaiere foloseste o lotiune hidratanta.
4. Hidratarea buzelor
In sezonul rece buzele noastre sunt tinta factorilor externi. Se usuca si se decojesc, iar noi reusim sa agravam lucrurile prin a le umezi cu limba. Mai mult de atat, buzele noastre se crapa si devin si mai sensibile cu trecerea timpului.
Foloseste un balsam de buze cu cel putin SPF 15 si de preferabil unul cu agenti antiseptici. Extracte din lemn de ceai, care vindeca crapaturile si ranile create de vantul rece. Ale ingrediente recomandable sunt: ceara de albine, aloe vera, vinatmina E si uleiuri esentiale.
5. Nu uita de maini!
Mainile sunt de asemenea extrem de expuse factorilor externi si au nevoie de o protectie speciala. Incearac sa folosesti manusi de cauciuc cand speli vasele si mentine-ti pielea hidratata cu ajutorul cremelor pentru maini. Poarta la tine o crema pentru maini mereu la tine.
Impachetarile speciale pot fi ca o adevarat amagie atunci cand vine vorba de recuperera pielii fine. Incearca tratamentele pe baza de uleiuri naturale sau poti incerca chiar si uleiul de masline.
6. Tratamente pentru probleme ale pielii
Eczema este una dintre cele mai comune probleme ale pielii pe care o intalnim in sezonul rece. Pentru ca exista cateva glande sudoripare in zona picioarelor si a mainilor, aici apar eczemele de culoare rosiatica, care provoaca mancarime. Evita sa folosesti sapun pe aceste zone si asigura-te sa aplici crème naturale. Cauta produse cu ingrediente ca ceaiul verde pentru a reduce disconfortul creat de eczeme.
7. Ingrijirea picioarelor
Picioarele sunt de regula cea mai neglijata parte a corpului, de aceea sunt expuse infectiilor si boli care pot fi contaminate datorita crapaturilor. Nu folosi sosete prea stramte pentru ca impiedica carculata sangelui. Inmoaie-ti picioarel ein apa calda cel putin o dat ape zi, foloseste o pila speciala si hidrateaza-le cu ajutorul cremelor speciale.
8. Probleme parului
O piele a capului uscata, matreata si varfuri despicate – probleme frecvente ale scalpului in lunile iernii. Evita sa iti speli prea des parul, folosirea excesiva a uscatorului de par si a celorlalte produse de stilizare a parului. Daca iti infasori parul intr-un prosop de bumbac, el poate absoarbe apa in surplus si poti taia din timpul alocat uscatului cu foen-ul.
Daca e posibil, evita tratamentele chimice in perioada rece, cum e permanentul si vopsitul. Foloseste balsam de fiecare data si cauta ingrediente ca musetel, rozmarin si vitaminele A,B,C si E.