Pasta picanta de tomate
6 rosii bine coapte
½ lingurita ghimbir proaspat, curatat de coaja si ras
80 g stafide hidratate in apa calda
3 linguri zahar
½ lingurita curcuma
1 lingurita seminte de marar
1 lingurita seminte de chimen
zeama de lamiie
1 praf de sare
Se amesteca, intr-o cratita, rosiile spalate, zvantate si taiate bucatele, ghimbirul, stafidele si zaharul. Se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic, apoi se adauga curcuma si se continua fiertul inca 5 minute. Intr-o tigaie, se rumenesc, fara ulei, semintele de marar si de chimen, apoi se amesteca cu legumele. Se adauga zeama de lamaie si sarea, dupa gust, se amesteca si se toarna intr-un castron pentru servit. Se lasa sa se raceasca 1 h inainte de a fi servita.
Articolul anterior Dulceata de patlagele verzi Articolul următor Salata de ghebe