Paste cu branza si usturoi
- 500 g spaghetti;
- 6 linguri ulei de masline;
- 2-3 catei de usturoi taiat marunt;
- 1 ceasca de patrunjel;
- ½ ceasca branza Romano rasa.
Pentru ca pastele sa nu se lipeasca, se pune apa peste ele (cel putin 1litru de apa la 500 g de paste). Se adauga o lingura de sare de mare la 500 g de paste pentru mai multa savoare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se lipi, dar si pentru a evita ruperea pastelor. Acestea nu trebuie fierte prea mult. Dupa ce sunt gata, se scurg intr-o strecuratoare. In general, pastele se servesc pe farfurii plate, desi sunt mai indicate niste vase nu foarte adanci, ale caror margini ajuta la o mai buna rasucire a acestora cu furculita. Articolul anterior Pui crocant la gratar Articolul următor Somon glazurat