Paste cu legume
300 g paste (lazane)
250 g carne tocata
200 g broccoli
1 ardei rosu
1 ardei verde
2 dovlecei
2 morcovi
100 g branza
1 ou
2 felii de paine
1 lingura patrunjel verde
faina
ulei de masline
1/2 pahar de vin alb
Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, cu patrunjel verde tocat, ou, sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele, se formeaza mici perisoare, care se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Se toarna peste ele vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul. Separat, se fierb legumele si pastele in apa cu sare, Se scurg de apa. Legumele se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca legumele cu perisoarele si pastele, se presara cu sare, piper, verdeata tocata si branza rasa.
E bine sa stii
Salata va avea un gust deosebit daca va fi asezonata cu sos de rosii sau daca va fi servita cu ceapa sau usturoi verde.