Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»

Paste de recesiune, dar cu gust de lux!

De în Sport 16 apr 2009
Recesiunea afecteaza bugetul, iar finantele dauneaza belsugului mesei de Paste. Gustul va fi mai saracacios, preparatele mai putin calitative, dar nu avem ce face si trebuie sa ne supunem consecintelor crizei. Cu bani mai putini in buzunar la cumparaturi mai rau ne amagim decat sa ne bucuram de venirea marii sarbatori. Nu este cazul sa te intristezi...noi ne-am gandit la bugetul tau in acest an si vrem sa iti oferim cateva alternative ieftine si gustoase din cale-afara. Pacaleste recesiunea cu gustul de lux al preparatelor recomandate de Victor Melian, "voyage chef" si initiatorul proiectului "Rent a chef".

Suntem in Saptamana Mare, intram cu pasi repezi pe ultima suta de metri in asteptarea Pastelui si trebuie sa merg chiar astazi la cumparaturi, pentru ca pana acum nu am avut timp, insa nu stiu exact cum sa procedez, nu stiu cum sa-mi intocmesc lista pentru a nu-mi "falimenta" bugetul si-asa destul de uzat in ultimul timp. Dar nu vreau nici sa ma zgarcesc in preparate si ingrediente, pentru ca am musafiri in noaptea de Inviere si nu pot sa ma fac de ras: am o onoare "culinara" de protejat, cu greu construita din anii anteriori si nu accept ca recesiunea sa-mi distruga acest lucru! Sa simti cum invitatii degusta cu pofta din toate preparatele create de tine si cum se infig in ele pentru a nu rata niciuna, si sa mai primesti si laude pe deasupra pentru bucatele pregatite cu dragoste, iti umplu inima de bucurie.

Asadar, sunt in fata unui paradox: banii putini si preparate de lux, cu prestigiu. Ce sa fac? Pot oare sa imi pacalesc cumva invitatii prin bucate mai putin costisitoare, dar fara un gust atat de savuros ca de obicei? Nici nu este nevoie, pentru a iesi din aceasta situatie antagonica iti trebuie cateva secrete care sa te "acopere" in fata crizei financiare si sa iesi astfel basma curata in noaptea de Inviere. Nici eu nu credeam ca exista, insa Victor Melian m-a invatat cateva trucuri extrem de eficiente si mi-a construit un meniu de Paste cu gust rafinat, dar la bani putini.

In primul rand, expertul nostru ne precizeaza ca nu numai ce este pe masa in materie de mancare este important pentru a avea o atmosfera de lux, ci si felul in care creezi o ambianta care sa te induca intr-o astfel de atmosfera: mare atentie la aranjamentul mesei, cateva betigase cu miros de musk sau scortisoara, niste lumanarele parfumate si luxul este asigurat inca din stadiu incipient.

Aperitiv de lux...


Dintr-un meniu care se pretinde a fi fastuos nu poate lipsi evident sampania, care este in opinia mea "glasul luxului". Sa coboram un pic din piscul luxului aromat de Dom Perignon si sa cautam printre rafturile hypermarket-urilor noastre cateva sticle de sampanie la un pret acceptabil, dar care sa ne innobileze masa, pentru a crea acea senztie de luxuriant. Victor Melian sustine ca reusim sa ne descurcam si pe pamant romanesc in ceea ce priveste achizitionanarea unei sticle bune de sampanie: "Sampanie sau de fapt vin spumant gasiti si la preturi drezonabile si chiar la sticle mici (1/4). De exemplu Codorniu, Pol Roger, Piper Heidseck merita toti banii, adica 15-25 de lei sticla. Putin si bun...".

Pentru a fi in acord cu definitia luxului, specialistul nostru spune ca la o masa de o asemenea prestanta nu se consuma decat un singur fel de mancare, elegant, rafinat si gustos: "Nu uitati aceasta masa magica e ceva usor ca o atingere de matase. Un singur fel ajunge." si ne propune o reteta savuroasa si eleganta la bani putini:

In loc de foie-gras...

Aveti nevoie de :

- o para
- ficat de pui
- o sticla mica de lichior de afine

Tot ce trebuie sa faci este sa prajesti ficatul (in asa fel incat sa fie mai in sange), sa adaugi un strop de sare, o lingura de zahar pentru a carameliza, apoi sa tai para rondele, sa o adaugi in tigaie si sa stingi toata compozitia cu lichiorul de afine. Asta e tot. O mancare eleganta cu bani putini si timp redus de preparare.

Desert de lux pentru siluete rafinate...cu bani putini

Cine zicea ca luxul si banii putini nu se atrag de nicio culoare? Ei bine, oamenii s-au mai desteptat si au gasit trucuri in mai toate domeniile pentru ca mancarea nu numai sa arate
excelent, dar si gustul sa fie pe masura...si cum nicio masa nu este cu adevarat finalizata fara un desert, a trebuit sa intrebam specialistul ce desert prestigios putem sa savuram daca vrem sa traim pe pielea noastra luxul din marile restaurante rafinate:

Cumpara inghetata de preferinta de vanilie, 100 gr de cicocolata dupa gust cu sau fara nuci ,migdale etc... Rade ciocolata si pune-o la topit cu putin lapte la foc mic, avand mare grija.

Pune apoi inghetata in cupe si deasupra ciocolata calda, dar fara sa fie fierbinte.

Iata un meniu destul de elegant neatins de patima recesiunii si fara a falimenta nici un buget de familie. Iata si alte trucuri mai mult sau mai putin inovatoare, dar  pe care eu am de gand sa le folosesc Pastele acesta:

- daca bogatii se falesc cu gustul nobil al caviarului, eu am sa inlocuiesc aceasta delicatesa cu icre normale de crap, preparate in stil propriu: cu mult gust si multa savoare, perfecte pentru a ne lua gandul de la caviar
- o sa introduc in meniul meu, printre aperitive si bruschetti "home-made"; par asa de tantose, dar sunt atat de usor de facut: prajesti cateva felii de paine, le "ungi" cu un catel de usturoi, dupa care adaugi un amestec de rosii taiate cubulete mici cu diverse mirodenii gata sa iti incante simturile (se fac atat de repede, dar invitatii nu vor stii acest lucru si au si un aspect deosebit)
- tot ca o pata de rafinament, voi prepara o salata de avocada picanta, care va acompania perfect ouale de Paste: voi cumpara un avocado astfel: voi prepara putina maioneza, in care voi adauga mustar, sare, piper si un strop de suc de lamaie, dupa care voi adauga rosii, ardei, ceapa si avocado taiate foarte marunt

Tu cum ai de gand sa iti manageriezi resursele pentru ca masa ta de Paste sa nu aiba de suferit?

Victor Melian este bucatar profesionist si il poti regasi pe blogul sau de pe Feminis.ro, unde il poti cunoaste mai bine prin intermediul articolelor sale extrem de „apetisante”.
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 apr