Paste la cuptor cu legume inabusite in cascaval Delaco, esenta laptelui
Pentru asta iti trebuie 300 g de paste Penne si o gramada de legume: 60 de ceapa, 1 catel de usturoi, 250 g vinete, 200 g dovlecei, 100 g de tulpini de telina, 80 g de ardei gras verde, 300g de rosii, cate o lingura de salvie si cimbru taiate marunt. Sare, piper, 1/8 l vin rosu.
Pentru sosul de cascaval iti mai trebuie 100 g cascaval Delaco ras, 200 ml smantana, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de verdeturi (patrunjel, leustean, cimbru, rosmarin), sare, piper, nucsoara rasa. In plus: unt pentru forma si 50g de unt topit.
Pentru preparare cureti ceapa si usturoiul si le tai marut. Speli legumele. Tai vinetele in rondele de 1 cm grosime si apoi in cubulete. Tai dovleceii si tulpinile de telina in rondele si ardeiul gras in cubulete. Oparesti rosiile, le scoti pielitele si apoi le tai in cubulete de aprox 1 cm.
Incingi uleiul intr-o tigaie mare si calesti putin ceapa si usturoiul. Adaugi cubuletele de vinete, telina, dovlecei si ardei si le prajesti-le la foc iute cam 4-5 min, amestecand continuu. Adaugi rosiile si cimbrul, salvia , sarea, piperul si vinul. Le lasi sa fiarba la foc mediu pana legumele devin moi si vinul a scazut la jumatate.
Intre timp, fierbi pastele “al dente” in apa cu putina sare, adica le lasi pe foc exact cat scrie pe cutie. Apoi le amesteci cu legumele. Ungei o forma cu unt si torni amestecul din legume si paste.
Amesteci cascavalul cu smantana si apoi le amesteci cu galbenusurile de ou si cu mirodeniile. Torni sosul peste amestecul din forma. Bagi apoi totul la cuptorul preincins (200ºC) si le coci cca 20-25 min.
Din cand in cand torni pe deasupra unt topit.
Ingrediente pentru 4 portii ca la carte, de te felicita si italienii. Gata, cheama toata lumea la masa.