Paste Penne cu pui (12 luni)
- 1 catel de usturoi (daca este tolerat de copil);
- 1 ceapa mica taiata marunt;
- 2 linguri ulei de masline;
- 50 g ciuperci felii;
- 1 piept de pui taiat bucati;
- 1 lingura faina;
- 200 ml lapte;
- 1 lingura patrunjel taiat marunt;
- 50 g branza Emmental rasa;
- 250 g paste Penne.
Ofera-i copilului tau paste Penne cu pui si vei descoperi cat de hranitor este acest preparat. Este o modalitate simpla de a-i diversifica meniul.
Prajeste usturoiul si ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic, pentru a nu se arde, apoi adauga ciupercile si puiul. Se lasa la foc mediu timp de 5 minute si se amesteca frecvent. Se ia de pe foc si se presara cu faina. Se amesteca bine si se pune din nou pe foc. Adauga laptele si si lasa-l la fiert, la foc mic, timp de 20 minute. Pastele Penne se prepara in functie de instructiunile de pe pachet. Scurge pastele si adauga-le la amestecul cu pui impreuna cu patrunjelul. Amesteca bine si adauga deasupra branza Emmental rasa.
Poti sa adaugi la aceasta reteta spanac, mazare, broccoli, fasole taiata marunt sau porumb dulce.
Ciupercile sunt atat de poroase incat daca le pui in apa, o absorb si devin prea moi. Prin urmare, cea mai buna metoda de a curata ciupercile fara sa le strici textura si gustul este sa le speli cu cat mai putin apa. Pentru asta, le poti sterge cu un prosop umed, din hartie sau din material textil. De asemenea, le poti curata cu o perie speciala pentru ciuperci, pe care o poti achizitiona dintr-un magazin cu articole pentru bucatarie.
Daca vrei sa gatesti ciuperca intreaga, nu trebuie decat sa tai capatul trunchiului, care de obicei este destul de elastic. Daca ai o reteta in care este necesara doar palaria ciupercii, o poti desprinde usor de trunchi.
Ciupercile contin foarte multe minerale, printre care seleniu, cupru, potasiu, fosfor si zinc. Ele reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de vitamina B1, vitamina B6, mangan si proteine. Articolul anterior Arpacas cu miel (7 luni) Articolul următor Crema de banane (12 luni)