Paste vegetariene cu sos de ciuperci
500 g. paste (fara ou)
1 1/2 cani de ciuperci taiate felii
1 ceapa mare
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano
1 lingurita cimbru
3/4 cana de lichior
2 linguri tofu cu usturoi
2 linguri branza tofu
1 cana lapte de soia
1-2 catei de usturoi (pisati)
sare si piper dupa gust
- pune la fiert o oala cu apa, pentru paste si adauga-le cand apa incepe sa clocoteasca
- in timp ce pastele fierb, soteaza ceapa in ulei de masline timp de 5 minute; adauga feliile de ciuperci si mai lasa-le pe foc, la sotat
- adauga ierburile, sarea si piperul. Dupa ce ciupercile s-au fiert, adauga lichiorul si adauga si tofu
- lasa sosul sa scada putin si adauga apoi laptele de soia;
- adauga usturoiul si mai lasa-l pe foc, pana se ingroasa un pic si apoi pune-l peste paste