Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne aminteşte de "Ziua tăiţeilor", o zi specială în care lumea întreagă sărbătoreşte tăiţeii.
Specialista ne-a dezvăluit un secret despre pastele fierte al dente. În acelaşi timp, a subliniat că fideaua, tăiţeii de casă, macaroanele, pennele, spaghetele, noodleşii chinezeşti ar trebui degustate aşa cum se cuvine.
"N-am să încerc să conving pe nimeni că pastele sunt sănătoase şi delicioase în acelaşi timp, dar am să le spun un mic secret iubitorilor de diete: pastele fierte al dente îngraşă mai puţin decât pâinea sau orezul! Dacă mâncaţi o porţie medie şi nu puneţi peste ele mult ulei (fie el şi de măsline) sau multă brânză, puteţi obţine un fel de mâncare săţios şi dietetic. Iar parmezanul ras e condimentul ideal când vine vorba de calciu din belşug.", a explicat Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, pe pagina oficială de Facebook.
La final, specialista în nutriţie ne îndeamnă să facem o excepţie şi să punem azi pe masă carbohidraţi, chiar dacă sunt un ingredient contestat de mulţi oameni.