In fiecare an incerc sa fac din meniul de Paste o combinatie inedita de traditional cu modern, nou si exotic. Intotdeauna vreau sa am parte de gustul clasic al Pastelui, dar sa il rasfat si cu ceva delicatese care sa 'condimenteze' putin meniul si care sa rasfete atat simturile mele, dar sa satisfaca placut si invitatii mei sau pur si simplu familia... Insa niciodata nu stiu de unde sa incep si unde sa termin lista pentru Paste: in capul meu e un amalgam de idei fara finalizare intr-un meniu, clar, concis. Pornesc de la miel, cozonac si pasca ca nucleu de meniu, dar in completare raman intotdeauna fara idei. Aici am nevoie de putin ajutor, si niciodata in mintea mea nu vor aparea din senin retete, trebuie sa am o sursa de inspiratie clara sau pur si simplu sa rasfoiesc cu privirea nume de retete care sa ma atraga si sa ma convinga sa le analizez cu atentie. Acum nu mai este problema, eu mi-am definitivat meniul, atunci cand am editat si postat aceste 55 de retete - combinatia ideala intre traditional si exotic: asadar, pe langa retetele traditionale voi incerca sa imi impresionez invitatii, dar mai ales pe mine, cu retete precum: paine pascala greceasca, praline de ciocolata, Placinta de miel originara din Tara Galilor in loc de drob traditional, Cornuri-fulger, Platou peste cu sos de mustar si ceva aperitive simple. Descopera retetele acestora, precum si multe altele in cele 55 de retete - inspiratie pentru meniul tau de Paste!
1. Prajitura-iepuras din turta dulce
2. Praline de Paste
3. Prajitura cu fulgi de ciocolata si arahide
4. Placinta cu branza si legume stratificata
5. Cuburi de sunca cu hrean
6. Creveti in toast
7. Oua umplute cu maioneza si marar
8. Prajiturele grecesti de Paste
9. Paine pascala greceasca
10. File de somon la tigaie
11. Placinta de miel primavaratica
12. Placinta de miel originara din Tara Galilor
13. Pasca
14. Drob de miel
15. Salata greceasca cu miel
16. Miel la gratar, glazurat cu zahar brun
17. Miel in stil indian cu cartofi dulci
18. Cotlete de miel cu rozmarin
19. Supa de miel speciala pentru Paste
20. Pulpa de miel cu ierburi si usturoi
21. Miel in stil grecesc
22. Miel dulce cu aroma de curry
23. Sunca afumata glazurata cu sos de caise si miere
24. File de hering marinat in sos de rosii picant cu vodca
25. Mousse de ciocolata
26. Straciatella Mousse
27. Somon marinat cu citrice
28. Salata din fructe de mare cu sos de capere
29. Selectie de legume la gratar
30. Salata din ardei copti
31. Platou cu icre de crap
32. Briose in forma de iepure
33. Oua umplute cu avocado "iute"
34. Jambon glazurat cu zahar brun si mustar
35. Friptura de miel cu sos de cirese si vin
36. Prajitura de ciocolata
37. Briose cu cirese si mac
38. Cozonac
39. Ciocolata de casa
40. Cornuri-fulger
41. Platou peste cu sos de mustar
42. Oua umplute cu ardei
43. Sarmalute in foi de varza acra
44. Cotlet de somon cu gulii si cartofi
45. Parfe cu scortisoara
46. Inghetata pane
47. Lazagna cu somon, fenicul si sofran
48. Budinca englezeasca de carne tocata
49. Saltimbocca de peste
50. Sufleu de praz
51. Rulada cu cartofi dulci
52. Vitel inabusit cu sos de ton
53. Piept de pasare umplut
54. Somon glazurat
55. Pui cu salvie si sos de usturoi