Odată cu apariția vremii reci, majoritatea fructelor și legumelor dispar treptat de pe rafturile supermarketurilor și din frigiderele noastre.
Dar, în ciuda acestui fapt, iarna nu este un motiv pentru a abandona principiile unei alimentații sănătoase și pentru a începe să mănânci necontrolat făină și dulciuri. Experții în nutriție au dezvăluit care sunt cele mai bune alimente de sezon pentru o dietă echilibrată.
Sfecla roșie este disponibilă în supermarketuri pe tot parcursul anului, dar sezonul pentru sfecla roșie începe în octombrie. Leguma este o legumă excelentă pentru o dietă de slăbire, deoarece este bogată în fibre și are un conținut scăzut de calorii., potrivit DcNews.ro.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie este excelentă pentru stimularea creșterii bacteriilor bune în intestin, ceea ce este esențial pentru un sistem digestiv sănătos. Prin urmare, sfecla roșie, adăugată la o dietă sănătoasă, te poate ajuta să slăbești.
Sfecla este, de asemenea, bogată în acid folic, care ajută celulele să crească și să funcționeze. O sfeclă mică conține 3,8 grame de fibre și doar 59 de calorii.
Sfecla roșie este un adaos excelent pentru orice salată, mai ales atunci când este asociată cu brânză feta sau brânză de capră. Și această combinație poate face minuni pentru pierderea în greutate, deoarece acizii grași din brânza de capră sunt metabolizați mai repede decât cei din brânza de vaci. Un studiu recent a constatat că alegerea brânzei de capră în locul brânzei de vaci îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin înfometați și să mănânce mai puțin, ceea ce este un factor important în pierderea în greutate.
Smochinele. Acest fruct satisface perfect pofta de dulce și oferă o serie de vitamine și minerale esențiale. Smochinele sunt bogate în vitamina A, vitamina C, fier și multe altele și sunt o sursă excelentă de calciu și potasiu, care îmbunătățesc densitatea osoasă.
Smochinele sunt destul de sărace în calorii și bogate în fibre. Includerea alimentelor bogate în fibre, cum ar fi smochinele, într-o dietă echilibrată, te poate ajuta să rămâi sătul mai multe ore. În consecință, vei mânca mai puțin și vei pierde în greutate.
Varza kale. Un alt aliment sănătos pentru pierderea în greutate este varza kale. Această varză este plină de proprietăți benefice care te pot ajuta să scapi cu succes de acele kilograme în plus. Superalimentul conține foarte puține calorii, dar este un excelent antioxidant care conține calciu, vitamina C, K și fier.
Cantitatea mare de beta-caroten și vitamina A din varza kale contribuie la creșterea tuturor țesuturilor corpului, ceea ce înseamnă că un consum regulat de varza kale poate contribui la sănătatea pielii și a părului.
Consumul acestor alimente care au un conținut scăzut de calorii te ajută să te menții sătul pentru mai mult timp și vei putea reduce ușor consumul de dulciuri.
Odată cu apariția vremii reci, majoritatea fructelor și legumelor dispar treptat de pe rafturile supermarketurilor și din frigiderele noastre.
Dar, în ciuda acestui fapt, iarna nu este un motiv pentru a abandona principiile unei alimentații sănătoase și pentru a începe să mănânci necontrolat făină și dulciuri. Experții în nutriție au dezvăluit care sunt cele mai bune alimente de sezon pentru o dietă echilibrată.
Sfecla roșie este disponibilă în supermarketuri pe tot parcursul anului, dar sezonul pentru sfecla roșie începe în octombrie. Leguma este o legumă excelentă pentru o dietă de slăbire, deoarece este bogată în fibre și are un conținut scăzut de calorii.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie este excelentă pentru stimularea creșterii bacteriilor bune în intestin, ceea ce este esențial pentru un sistem digestiv sănătos. Prin urmare, sfecla roșie, adăugată la o dietă sănătoasă, te poate ajuta să slăbești.
Sfecla este, de asemenea, bogată în acid folic, care ajută celulele să crească și să funcționeze. O sfeclă mică conține 3,8 grame de fibre și doar 59 de calorii.
Sfecla roșie este un adaos excelent pentru orice salată, mai ales atunci când este asociată cu brânză feta sau brânză de capră. Și această combinație poate face minuni pentru pierderea în greutate, deoarece acizii grași din brânza de capră sunt metabolizați mai repede decât cei din brânza de vaci. Un studiu recent a constatat că alegerea brânzei de capră în locul brânzei de vaci îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin înfometați și să mănânce mai puțin, ceea ce este un factor important în pierderea în greutate.
Smochinele. Acest fruct satisface perfect pofta de dulce și oferă o serie de vitamine și minerale esențiale. Smochinele sunt bogate în vitamina A, vitamina C, fier și multe altele și sunt o sursă excelentă de calciu și potasiu, care îmbunătățesc densitatea osoasă.
Smochinele sunt destul de sărace în calorii și bogate în fibre. Includerea alimentelor bogate în fibre, cum ar fi smochinele, într-o dietă echilibrată, te poate ajuta să rămâi sătul mai multe ore. În consecință, vei mânca mai puțin și vei pierde în greutate.
Varza kale. Un alt aliment sănătos pentru pierderea în greutate este varza kale. Această varză este plină de proprietăți benefice care te pot ajuta să scapi cu succes de acele kilograme în plus. Superalimentul conține foarte puține calorii, dar este un excelent antioxidant care conține calciu, vitamina C, K și fier.
Cantitatea mare de beta-caroten și vitamina A din varza kale contribuie la creșterea tuturor țesuturilor corpului, ceea ce înseamnă că un consum regulat de varza kale poate contribui la sănătatea pielii și a părului.