Peperonata
2 ardei capia mari (sau 2 ardei grasi rosii)
2 ardei grasi galbeni
450 g de cartofi
o ceapa mare
2 linguri ulei de masline
700 g rosii curatate de pielita si tocate cubulete
2 dovlecei mici
50 g masline tocate (negre)
cateva frunze de busuioc proaspat
sare
piper negru macinat
paine cu coaja groasa
Taiati ardeii in jumatate, pe lung, indepartati coditele, semintele si membranele
Taiati jumatatile de ardei in fasii de circa 1 cm latime. Curatati cartofii si taiati-i in cuburi nu prea mari, cu latura de circa 2.5 cm. Taiati ceapa in 4, apoi in 8.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 5 minute.
Adaugati ardeii, cartofii, rosiile, dovleceii, maslinele si 4 frunze de busuioc rupte in bucati. Puneti sare si piper dupa gust.
Amestecati bine, acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic circa 40 de minute; legumele tebuie sa fie moi, dar sa isi pastreze forma. Transferati intr-un vas pentru servit, ornati cu busuioc si serviti imediat cu bucati de paine proaspara, cu coaja groasa.
Editura Rao - Retete mediteraneene