Pere Helene
4 pere (din compot)
ciocolata
1/8 l lapte
2 linguri frunzulite de migdale
200 g frisca
inghetata de vanilie
Se rupe ciocolata in bucati. Se fierbe laptele, se adauga ciocolata si se fierbe la foc mic, pana cand se dizolva. Sosul de ciocolata este gustos si rece si cald.
Se poate prepara astfel:
Pentru Pere Helene, se prepara ciocolata ca in reteta. Se auresc intr-o craticioara uscata 2 linguri de frunzulite de migdale, se racoresc, se bat tare 200 g frisca, se pun 4 portii de inghetata de vanilie in castronase pentru desert, se aseaza deasupra 8 jumatati de para (din compot) si se decoreaza cu frisca si migdale. Sosul de ciocolata se serveste separat.
Varianta imbunatatita:
Va place cu aroma de cafea? Pentru sos de ciocolata Mocca, se prepara sosul de ciocolata ca in reteta.Se adauga 2 linguri de cafea instant, 2 linguri de zahar brun si, dupa gust, 40 ml lichior de cafea.
Varianta inlocuitoare:
Se inlocuiesc 1/8 l de lapte cu smantana- nu prea sarac in calorii dar este delicios!
Autor: Editura Mladinska