Aluminiu in tesuturile sanilor bolnavi
Cercetatorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au evidentiat in mod clar la femeile care aveau cancer la san si au fost supuse operatiei de indepartare a sanului afectat�un nivel mare de aluminiu in tesuturile mamare. Acest metal usor se regaseste in majoritatea deodorantelor, produselor de tip spray, roll on si in antiperspirante. Zona de la subsuoara a fost semnalata ca fiind cea mai bogata in aluminiu. Totusi, nivelul acestui metal in zona respectiva era variat de la o femeie la alta. Specialistii nu au putut demonstra clar sursa de provenienta a metalului, insa au banuit ca doar deodorantele si mai ales antiperspirantele au acest efect.
Mai bine deodorant decat antiperspirant
Pentru sanatatea�noastra e mai indicat sa utilizam deodorant decat antiperspirant. Acesta din urma nu lasa toxinele sa fie eliminate din organism in zona de la subsuoara. Deoarece corpul nu scapa de toxine el nu poate decat sa le gazduiasca in continuare. Ghinionul e ca acele toxine sunt depozitate tot in zona sanului, in ganglionii limfatici situati la nivelul axilei. Acesti noduli se mai gasesc si in alte parti ale corpului si ei ne ajuta impotriva bolilor. Daca te razi la subrat si apoi te dai cu antiperspirant e total gresit. Nici cu deodorant nu ai voie. Imediat vor intra in piele toate ingredientele nocive. Atentie la ce deodorant alegem! Si sa nu neglijam, sub nici o forma, igiena.
Constatare trista in propria casa
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau o fuga pana la baie ca sa citesc ce scrie pe eticheta antiperspirantului pe care il utilizez de obicei. Am observat rapid ca era mentionat faptul ca nu are alcool sau coloranti. Nu gaseam lista de ingrediente. Mi s-a parut ciudat. M-am uitat mai bine si le-am vazut undeva intr-un colt al etichetei, cu scris marunt. Am citit primele doua ingrediente si totul era bine. Al treilea element mentionat era: 'aluminum zirconium tetrachlorohydrex'. Am fost dezamagita, dar, adevarul e ca sansele erau mici sa fie un produs fara aluminiu din moment ce extrem de rar se gasesc astfel de produse fara acest metal in compozitie. Am cautat prin casa si un deodorant. Avea o lista de ingrediente mai lunga si totusi nu am gasit aluminiu. De acum incolo o sa ma uit cu foarte mare antentie pe etichetele acestor produse inainte sa fac o alegere.
Otrava noastra: parabenii!
La aceeasi universitate, acum patru ani, o cercetatoare, Doctor Philippa Darbre, sublinia o alta posibila cauza a cancerului: parabenii. Desi dupa denumire ai spune ca sunt niste insecte acestia sunt de fapt chimicale ce se comporta precum estrogenul, care se stie ca are influenta in cancerele de san. La femeile cu cancer la san au fost gasiti multi parabeni in tesutul bolnav. Dureros este faptul ca parabenii se gasesc atat in deodorante cat si in foarte multe alte produse. Parabeni vom gasi in crema de fata, demachiant, lotiunea tonica, lotiunea pentru corp, sampon, balsam, produse pentru par, farduri, fond de ten, pudra, ruj, parfumuri, etc. Ar trebui sa ne miram in ce nu gasim parabeni, lista ar fi foarte scurta. Avem nevoie de multa rabdare ca sa cautam produse mai sanatoase, fara aceste chimicale. Nu trebuie lasata nici o eticheta necitita si unde vedem un ingredient care se termina in 'paraben' trebuie incearcat sa-i gasesim acelui produs un inlocuitor. Parabenul reprezinta E-ul 210, adica acidul benzoic. Bineinteles ca si derivatii acestuia sunt toxici: para-hidroxibenzoat de metil (E 218), de etil (E 214), de propil, benzoat de sodiu (E 211), de potasiu (E 212), de calciu (E 213).
Text modificat si prelucrat de Dialora