Funcția de recunoaștere facială are dificultăți în deosebirea rudelor și este păcălită char și de copiii posesorului de iPhone X, lucru care, conform reprezentanților firmei producătoare, se întâmplă deoarece copiii sub 13 ani au încă trăsături faciale care nu sunt pe deplin dezvoltate. De exemplu, un copil de 10 ani a fost capabil să deblocheze telefonul mamei și au existat numeroase cazuri în care frații au putut umbla unul la telefonul celuilalt, indiferent de diferența de vârstă dintre ei. Cel mai bun exemplu în acest caz face furori pe internet, deoarece este vorba despre doi frați care nici măcar nu seamănă prea mult.
În astfel de cazuri trebie ținut cont de faptul că recunoașterea facială se îmbunătățește de-a lungul timpului și cu cât mai mult folosești această funcție cu atât mai mici sunt șansele ca altcineva să-ți poată accesa datele confidențiale. Compania producătoare a declarat foarte clar că orice copil sub 13 ani ar fi bine să fie mai atent în privința protejării datelor personale și să nu folosească recunoașterea facială drept unică metodă de securizare a telefonului.
În concluzie, dacă ai o rudă curioasă sau un copil năzdrăvan care ar vrea să îți acceseze datele secrete de pe telefon, ar fi mai bine să rămâi la o parolă clasică, alfa-numerică sau cel puțin să-ți pui una când mergi la o reuniune în familie.
Pericolul din telefoanele inteligente și ce este mai bine să NU faci
Cu toții păstrăm lucruri confidențiale în telefoane, fie că este vorba despre poze, mesaje text sau chiar parole bancare. Apple susține că iPhone X face ca toate aceste date să fie mai în siguranță cu ajutorul funcției de recunoaștere facială, dar acest lucru nu este valabil și în cazul protejării de familia ta.