Pernute cu dulceata
500 g faina
250 g zahar
1 praf de sare
150 g unt
3 oua
3 linguri de rom
3 lingurite drojdie
400 g dulceata de cirese (sau de prune)
unt si faina pentru tava
zahar pudra
Intr-un castron, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Intr-o adancitura in mijlocul castronului se pun: untul, ouale, romul si drojdia. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat neted si omogen. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 1h. Se intinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm si se decupeaza rondele cu diametrul de 7-8 cm. Se pune cate o lingurita de dulceata in mijlocul fiecarei rondele, se pliaza pe jumatate, se preseaza marginile ca sa se lipeasca bine. Vor avea forma unor pernute. Se asaza pe o tava de copt, unsa cu unt si se coc circa 30 de minute. Cand se racesc se pudreaza cu zahar glasat.
Articolul anterior Buseuri cu stafide si seminte de pin Articolul următor Buseuri cu ciocolata