Peste chili la cuptor
8 felii file peste congelat
sare,
piper
4 cepe verzi,
2 catei de usturoi
1-2 ardei chili rosii
o limeta sau o lamaie mica
4 linguri ulei
o legatura coriandru verde
ulei pentru forma
1. Se unge cu ulei o forma termorezistenta, apoi se introduc fileurile ingehtate. Se sareaza si se pipereaza pe ambele parti.
2.Cuptorul se incinge la 200 grade. cCapa verde se spala, se curata sis e taie felii. Usturoiul se curata, chili se spala, se curata si i se scot semintele. Usturoiul si chili se toaca marunt. Se amesteca bine cu ceapa verde si se presara peste peste.
3. Limeta sau lamaia verde se spala cu apa calda, se usuca, se taie felii subtiri si se aseaza peste peste. Se picura ulei deasupra. Fileurile de peste se prajesc in cuptorul cald circa 20 min. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc pe partea cealalta. Se spala coriandrul verde, se scutura de apa se toaca si, la servire, se presara deasupra.