Peste cu ciuperci
4 felii de peste (crap, somon etc)
250 g ciuperci
200 ml vin alb sec
100 ml apa
2 linguri ulei de masline
1 lingura faina
4 linguri smantana
rozmarin proaspat
cuisoare macinate
sare, piper
Feliile de peste se asaza intr-un vas termorezistent, se adauga vin, apa si o ramura de rozmarin, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 20 de minute. Se adauga ciupercile si se mai lasa la cuptor inca 15 minute. Separat, se infierbanta uleiul, se adauga faina si se rumeneste usor. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si putin praf de cuisoare parfumate. Se adauga smantana, se amesteca bine, apoi se toarna peste feliile de peste si ciuperci. Se mai lasa la cuptor cateva minute pana se ingroasa sosul. Se serveste fierbinte.
Articolul anterior Peste aromat Articolul următor Chiftelute de peste