Peste cu portocale si mere
1 peste mare de 800-900 g
2 mere mari “Golden”
3 portocale
1 lamaie
1 catel de usturoi
150 ml supa de legume
1 lingura margarina
2 linguri ulei de masline
patrunjel verde tocat
sare, piper
Merele fara coaja se taie felii, portocalele curatate de coaja se taie rondele subtiri si se taie fiecare pe jumatate. Pestele curatat, spalat si bine zvantat, se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime, fara a despartii definiv feliile de peste una de alta. Intre feliile de peste, se asaza cate o felie de mar si una de portocala, in asa fel incat sa dea aspectul burdufului de acordeon. Se stropeste cu zeama de lamaie, se condimenteaza, dupa gust si se asaza intr-o forma termorezistenta unsa cu margarina. Se stropeste cu ulei de masline, se adauga supa de legume si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat fin.
Articolul anterior Peste picant cu aroma de usturoi Articolul următor Pastrav umplut cu branza si stafide