Peste cu sos de patrunjel
800 g peste (ton, crap, somon)
8 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingura de faina
3 linguri de patrunjel verde tocat
200 ml vin alb sec
200 ml supa de legume
sare, piper
Se curata pestele de intestine si solzi, se spala si se zvanta bine, apoi se taie felii transversale de aproximativ 2 cm grosime. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul tocat marunt. Cand usturoiul se rumeneste usor, se adauga faina, amestecand permanent pentru a nu se arde. Se stinge cu vin si supa calda, continuand sa se amestece ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga patrunjelul tocat, se acopera cu capac si se lasa sa dea cateva clocote. Se pun feliile de peste in sosul preparat si se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se serveste pestele fierbinte, stropit cu sosul de patrunjel.
Articolul anterior Pastrav umplut cu branza si stafide Articolul următor Ton in sos de ardei