Peste cu sos verde
8 felii de peste
1 ceapa
100 ml vin alb
100 ml apa
1 lingura otet
ulei
4 linguri patrunjel verde tocat
nucsoara
faina
sare, piper
Pentru garnitura
2 cartofi
2 morcovi
Pestele condimentat, dupa gust, se prajeste usor in ulei bine incins, apoi se scoate pe un platou si se pastreaza cald. In uleiul ramas, se caleste ceapa tocata marunt, la care se adauga apa, vinul si otetul. Dupa ce fierbe 5 minute, se adauga patrunjelul tocat, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust si se lasa sa mai fiarba 2 minute. Separat, se taie cartofii si morcovii in cubulete si se fierb in apa cu sare. Se servesc feliile de peste cu garnitura de legume si se asezoneaza cu sosul verde de patrunjel.
Articolul anterior Ton prajit cu ceapa si rosii Articolul următor Peste cu sos de rosii si maioneza