Peste cu spanac
250 g crap
350 g somon
350 g merluciu
250 g spanac
1 praz
1 ceapa
1 morcov
1 pahar de vin
putina gelatina
sare, piper
Se prepara gelatina inlocuind apa cu vin si se pune intr-o tavita la frigider. Se fierb timp de 10 minute morcovii, prazul, ceapa, impreuna cu cateva boabe de piper si sare, dupa gust. Se spala pestele, se condimenteaza, si, intr-o strecuratoare de inox, se fierbe cateva minute in supa de legume. Separat, se fierbe spanacul in apa cu sare, se scurge, se toaca si se condimenteaza. Cand totul s-a racorit si gelatina s-a intarit in tavita, se asaza straturile de peste separate de spanac. Deasupra se toarna putina gelatina si se da tavita la frigider, cel putin 6 ore inainte de a fi servit.
E bine sa stii
Este o mancare fina, cu efect deosebit, care se poate servi cu usturoi verde tocat fin, presarat deasupra.