Peste pane cu sos iute
albusul de la 1 ou mare
1/2 lingurita curry pudra
3-4 linguri malai
sare, piper negru macinat
4 fileuri de calcan, de cca 225 gr fiecare
300 ml ulei
Pentru sos
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati rondele subtiri
2 cepe de arpagic, curatate si tocate marunt
1 lingura zeama de lamaie verde
3 linguri sos thailandez de peste
1 lingura coriandru sau busuioc proaspat, maruntit
Pentru servit
orez fiert
salata verde
Incepeti prin a prepara sosul, combinand toate ingredientele intr-un castron. Lasati-l deoparte 15 minute.
Bateti albusul spuma si rasturnati-l intr-un vas putin adanc.
Amestecati curry cu malai, sare si piper dupa gust. Inmuiati fileurile de peste in albusul batut, dati-le prin malaiul cu condimente si asezati-le pe un gratar.
Incingeti un wok sau o tigaie incapatoare, puneti uleiul si lasati-l sa se incinga pana aproape incepe sa fumege. Prajiti fileurile timp de 5 minute (sau cat este necesar ca sa se rumeneasca frumos) intorcandu-le o data.
Scoateti pestele din tigaie cu ajutorul unei spatule sau al unei spumiere si puneti-l pe o bucata pe prosop de hartie, pentru a elimina surplusul de ulei. tineti pestele cald.
Aranjati apoi fileurile pe farfurii individuale incalzite in prealabil si serviti-l imediat, cu orez fiert, salata verde si sosul condimentat.