Peste rasol
1 kg de peste (salau, somn, calcan)
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina potrivita
3 cepe mijlocii
2 cartofi
2 foi de dafin
2 linguri de zeama de lamaie
3 linguri de vin alb
1 lingura de margarina vegetala
1 lingura de patrunjel tocat
2 linguri de otet
sare, piper boabe
Se curate morcovii, radacinile de patrunjel, telina, se taie in felii mai groase si se fierb impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele. In timp ce fierb, se adauga cartofii, curatati de coaja. Cartofii se scot imediat ce sunt fierti. In supa de zarzavat se adauga sare, dupa preferinta, pestele taiat felii mari. Se adauga otetul si vinul, piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba acoperit 10 minute, la foc mic. Pestele se scoate apoi cu grija, folosind o spumiera, pentru a nu se zdrobi, si se asaza pe un platou. Se garniseste cu zarzavaturile fierte si cartofii taiati felii groase. Se stropesc cu margarina topita si zeama de lamaie si se servesc cu patrunjel verde presarat deasupra.
Articolul anterior Friptura de peste Articolul următor Pasta aromatizata de peste