Pentru a marca acest eveniment, iti vom oferi cateva idei pentru o petrecere reusita de "Constantin si Elena".
La multi ani!
Da un plus de aer party incaperii in care alegi sa sarbatoresti, cu ajutorul ghirlandelor colorate inscriptionate cu "La multi ani!". Este foarte simplu de realizat! Singurele lucruri de care ai nevoie sunt cateva hartii colorate cat mai viu, pe care cu siguranta le gasesti in cea mai apropiata librarie. Decupeaza fiecare coala de hartie intr-o forma haioasa, iar apoi inscriptioneaza fiecare forma cu litera corespunzatoare: "L", "A", "M"… si tot asa pana ce ai terminat intreaga urare. Apoi, ia o sfoara la fel de colorata pe care sa agati cu grija fiecare litera in parte. Dupa ce toate sunt la locul lor, agata ghirlanda dintr-un colt in altul al camerei si… gata! Incaperea emana deja spirit de petrecere prin toti… peretii!
Party palarioare
Palariile de petrecere pot fi atat sofisticate, cat si copilaresti. Totul depinde de ce tip de hartie alegi sa folosesti pentru confectionarea lor si de culori. Indiferent care este ocazia, genul acesta de palarioare vor fi un element foarte haios al petrecerii in sine. Daca alegi sa nu le cumperi de la magazin gata facute, vei avea nevoie de hartie decorativa, hartie pergament, creioane colorate, foarfece, panglica de cadou si multa imaginatie. Nu sunt deloc greu de realizat si nici nu exista o regula anume dupa care sa le confectionezi. Totul depinde, dupa cum am mai spus, de imaginatia si bunul tau plac.
Reteta dulce
Iti propun o super-reteta de tort de ciocolata.
Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de ¾ cescuta de unt nesarat, putina ciocolata semi-neagra taiata in bucatele mici, o ceasca si jumatate de faina, 1/3 ceasca de zahar, jumatate de lingurita de sare, 2 cani si jumatate de lapte la temperatura camerei, 6 oua, o lingura de esenta de vanilie.
Pentru crema de nuci asigura-te ca ai 2/3 cescuta de frisca, 6 albusuri de ou, o cescuta si 2/3 de zahar, o ceasca si ¾ de unt nesarat, o lingurita de esenta de vanilie si 1/3 crema de nuci.
Glazura de ciocolata se prepara din 1 si ¼ ceasca de frisca, o lingura sirop de ciocolata, foarte putina sare si bucatele de ciocolata semi-dulce dupa gust.
Preparare
1. Blatul: pune un sfert de cana de apa la fiert, intr-o oala. Adauga apoi untul in timp ce amesteci. Dupa ce da un clocot, ia oala de pe foc si adauga ciocolata si amesteca fara oprire pana ce aceasta se topeste. Amesteca impreuna faina, zaharul si sarea, intr-un bol de marime medie. Gradat adauga laptele si amesteca incontinuu. Adauga apoi amestecul realizat inainte. Baga apoi bolul la frigider si tine-l acolo minimum 2 ore. Imbraca tava de tort cu unt topit si hartie pergament, iar apoi toarna in ea coca pentru blat. Baga la cuptorul bine incins si ai grija sa nu se arda.
2. Crema de nuci: pune frisca intr-un bol si bate-o cu mixerul pana obtii o structura omogena, iar apoi bag-o in frigider pentru o ora. Mixeaza albusurile de ou cu zaharul pana cand zaharul s-a topit de tot. In timp ce mixezi in continuare, adauga untul, vanilia, crema de nuci si sarea. Dupa ce ai obtinut o pasta omogena, amestec-o cu frisca.
3. Glazura de ciocolata: pune frisca, siropul de ciocolata si sarea intr-un vas pe care il pui pe foc pana ce amestecul da in clocot. Dupa ce iei vasul de pe foc, adauga ciocolata si amesteca pana cand aceasta se topeste complet. Lasa apoi glazura sa se raceasca.
Poate ca la prima vedere, ideile pe care noi ti le propunem iti vor parea copilaresti. Eu zic ca merita sa le incerci. Vara trecuta, de ziua unei prietene, am organizat o petrecere cu tot felul de lucruri precum cele pe care ti le-am prezentat mai sus. Si... a iesit o distractie pe cinste. Am si acum poze de atunci si de cate ori le gasesc din intamplare in computer, de atatea ori ma amuz copios si imi aduc aminte cu plecere de acea seara. Asa ca... „La multi ani" si distractie placuta!