Piept de pui cu sos de smantana
2 bucati piept de pui
200 g ceapa
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
400 ml supa de pui
100 ml vin alb dulce
2 linguri smantana,
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielea de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza bucatile de piept intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa taiata rondele peste carne si se baga in cuptorul incins pentru circa 45 de minute, stropindu-se, din cand in cand, cu vin amestecat cu zeama de carne. Cand este bine patrunsa, carnea se scoate din forma si se tine la cald. Peste zeama lasata de friptura se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste friptura de pui, asezonata cu sosul de smantana si cu garnitura de orez fiert.
Articolul anterior Friptura aromatizata de pui Articolul următor Friptura combinata