Piept de pui la cuptor
4 bucati de piept de pui
20 g unt
Pentru sosul marinat
2 portocale
100 ml vin
4 linguri ulei de masline
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 lingura miere
sare, piper, oregano
1 portocala si patrunjel verde pentru ornat
Se amesteca usturoiul pisat cu mierea, uleiul de masline, condimentele, vinul, zeama de portocale si coaja unei portocale rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga ceapa taiata pestisori si se prepara un sos marinat in care se introduce pieptul de pui pentru o ora. Se asaza pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna marinata strecurata si se pune la cuptor pana se rumeneste uniform. Se stropeste din cand in cand friptura cu sosul din vas. Se serveste cu garnitura de cartofi sau pilaf de orez, ornat cu jumatati de felii de portocala si patrunjel proaspat
Articolul anterior Frigarui din piept de pui la gratar Articolul următor Pui cu smantana