Piept de pui umplut
2 bucati piept de pui
2 felii sunca presata
2 felii muschi de porc
2 felii cascaval
2 catei de usturoi
2 felii costita sau slanina afumata
Ierburi aromate
sare, piper
1 ou
faina
susan
mac
Decupezi cu grija cate un “buzunar” la fiecare bucata de piept de pui, pe care il umpli cu cate o felie de sunca presata, muschi de porc si cascaval, la care adaugi putin usturoi zdrobit, ierburi aromate, sare si piper. Prinzi deschizatura buzunarelor cu scobitori, le asezi intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pui vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. La jumatatea timpului propus, intorci fiecare bucata de carne umpluta pe partea cealaIta. Dupa ce se raceste putin, scoti scobitorile, treci bucatile de carne umpluta prin faina, ou batut si mac sau susan (2 “buzunare” le tapetezi cu mac si 2 cu susan). Servesti “buzunarele” umplute taiate felii, garnisite cu cartofi si salata.
Articolul anterior Rata umpluta Articolul următor Piept de pui picant cu vinete