Piept de rata cu orez basmatic, prune de California si usturoi confiat
Se ia un piept de rata si se asezoneaza cu sare si piper dupa care se cresteaza pielea. Se adauga cimbru. Se incinge la foc mic o tigaie in care se pune pieptul de rata cu pielea in jos. Se lasa pana se topeste pielea la jumatate. Se intoarce si pe partea cealalta. Se lasa cca 6 min. In ultimele 2 minute de preparere se rade trufa neagra si se pune un capac pentru a se crea o infuzie cu trufa.
Pentru prepararea orezului se pun la foc 200 ml de supa de pui care se asezoneaza cu sare si piper mozaic. Se adauga 120 g de orez basmatic. Separat se trag in tigaie 30 g de morcov , 15 g ardei gras, 10 g ceapa, 10 g unt si 10 g capere.
Cand orezul a absorbit toata cantiatea de supa de pui se adauga legumele sotate amestecandu-se foarte usor pentru a pastra bobul de orez intreg.
Se monteaza pe o farfurie orezul basmatic si se adauga pieptul de rata cu feliutele de trufa neagra. Se adauga dulceata de usturoi confiat. Se orneaza cu o crenguta de cimbru proaspat.