Piept de rata cu piure de cartofi si sos de cirese dulce-acrisor
Lemon grass 0.03 kg
Ginger 0.03 kg
Usturoi 0.03 kg
Ceapa verde 0.1 kg
ulei de susan 0.1 l
Pentru piure:
Cartofi 0.5 kg
Telina 0.2 kg
Nucsoara praf 0.003 kg
Smanatana dulce 0.1 kg
Unt 0.05 kg
Sare, piper
Pentru sosul de cirese:
Cirese proaspete sau in compot 0.3 kg
Gem de cirese 0.2 kg
Ceapa de apa 0.1 kg
Vin rosu 0.5 l
Anise 0.001 kg
Se curata cartofii si se fierb impreuna cu telina. Dupa foerbere se zdrobesc se se pune untul, smantana dulce, nucsoara, sarea si pieptul dupa gust. Se curata ceapa de apa si se toaca marunt. Se caleste ceapa fara sa se rumeneasca. Se adauga ciresele, gemul de cirese, vinul rosu, anisele, si se lasa sa scada. Imdediat ce se scoate rata de la cuptor, se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se taie felii subtiri.
Se monteaza pe o farfurie si se serveste imediat.
Aceasta reteta este recomandarea echipei de bucatari Flavours si este un preparat perfect pentru intreaga familie.
Iata si o varianta de desert, Langues de chat, piscoturi pentru rasfatul tau:
Articolul anterior Budinca englezeasca de carne tocata Articolul următor Salata de varza cu aripioare de pui