Piersici cu frisca
6 piersici mari
125 g zmeura
100 g struguri, stafide, migdale
20 g unt
1 pahar smantana
1 pahar vin alb, sec
50 g miere de albine lichida
50 g zahar
frunze de menta pentru ornament
Se taie piersicile pe jumatate si se scot samburii. Se toaca marunt stafidele, migdalele si boabele de struguri carora li se scot mai intai samburii. Jumatatile de piersici se inteapa in cateva locuri cu furculita, apoi se umplu cu amestecul de fructe. Piersicile umplute se asaza intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Se toarna vinul in forma, iar peste piersici se toarna mierea de albine. Forma se pune la cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se scot piersicile din forma si se lasa sa se raceasca complet. Intre timp, se bate smantana cu zaharul. Se pune deasupra fructelor frisca preparata, se decoreaza cu boabe de zmeura si cate o frunza de menta. Se serveste dupa ce sta 30 de minute la frigider.
Articolul anterior Mere cu susan Articolul următor Mere umplute cu stafide