Pilaf de orez cu ciuperci
1 kg ciuperci
2 cepe
250 g orez
1 lingura pasta de ardei (sau 1 ardei)
ulei
patrunjel verde
1 lingura pasta de rosii
sare
Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste cu 2 linguri de apa si sare. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga 1 lingura cu pasta de rosii si ardeiul tocat marunt (sau pasta de ardei). Ciupercile se curata, se spala, se taie felii subtiri si se adauga peste ceapa calita. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se adauga si el peste ingredientele calite. Se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului. Daca este nevoie, pe parcursul fierberii se mai adauga apa. Cand totul este fiert, se adauga sare dupa gust, patrunjelul verde tocat marunt, iar dupa ce s-a mai racit putin, se adauga putin ulei. Dupa gust, se mai pot adauga si alte condiment: oregano, maghiran, salvie etc.
Articolul anterior Conopida cu maioneza Articolul următor Ciuperci umplute