Pilaf din bulgur (Liban)
340 g bulgur, spalat şi bine scurs de apa
150 g seminţe de pin (facultativ)
120 ml unt (ghee) sau ulei
1 ceapa tocata
2 linguriţe de sare
½ linguriţa piper macinat
900 ml supa de vita sau de pui
Se clateşte bulgurul in mai multe ape şi se scurge bine de apa. Se pune intr-un castron şi se lasa sa stea 30 de minute. Intr-o tigaie unsa cu puţin unt se prajesc uşor seminţele de pin, apoi se scot din grasime şi se pun deoparte. In untul ramas in tigaie se caleşte ceapa tocata. Se adauga restul de unt in tigaie şi bulgurul. Se condimenteaza cu sare şi piper şi se caleşte cateva minute. Se adauga supa calda, se lasa sa clocoteasca cateva secunde, se acopera cu capac şi se micşoreaza focul. Se lasa sa fiarba la foc mic sau se pune in cuptorul bine incalzit
Articolul anterior Maruntaie de pasare cu lamaie (Liban) Articolul următor Baclava (Liban)