Pilaf din carne de berbec
700 g carne
200 g orez
2 cepe potrivite
50 ml ulei
1 l supa de legume
2-3 rosii
cimbru
sare, piper
Se spala carnea, se curata de pielite si se opareste cu apa clocotita sau se marineaza. Se scoate, se portioneaza si se caleste in ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt, pana se rumenesc usor. Se adauga putina supa de legume calda (sau apa calda) si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, pana cand carnea este bine patrunsa. Separat se opareste orezul, se strecoara, se clateste cu apa rece si se scurge bine, apoi se adauga peste carne. Se completeaza cu supa de legume, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, se amesteca bine si se pune la cuptor, la foc mic. Cand orezul infloreste, se adauga deasupra rosiile taiate rondele, se presara cu cimbru si se mai lasa la cuptor 15 minute.
E bine sa stii
Cu cat pilaful este mai gras si mai condimentat, cu atata este mai gustos.