Pirosti cu carne
Pentru aluat
2 oua
100 ml lapte
25 g unt
10 g drojdie
1 ligurita de zahar
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Pentru umplutura
250 g carne de vita tocata
1 ceapa
50 g unt
2 linguri smantana
1 ou
sare, piper
150 ml ulei pentru prajit
Se prepara maiaua pentru dospit. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina, se amesteca bine si se lasa la loc cald, 15 minute sa dospeasca. Se amesteca maiaua cu ouale intregi, restul de lapte, untul topit, un praf de sare si faina pana se obtine un aluat potrivit. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut, 20 de minute, la loc cald. |ntre timp, se caleste ceapa, tocata marunt, in unt, se adauga carnea tocata si se continua calirea pana scade toata zeama lasata de carne. Se ia de pe foc, se lasa la racit, se adauga oul batut usor, sare si piper, dupa gust si smantana. Se amesteca totul. Se intinde aluatul in foaie, se taie forme rotunde sau patrate de aluat, se pune cate o lingura de umplutura in mijlocul acestora, se pliaza si se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti.
Articolul anterior Chifle umplute Articolul următor Placinta basarabeana cu varza si cartofi