Piure de gutui cu pere si ghimbir confiat (96 calorii/portie)
1.5 kg gutui
sucul de la o lamaie
70 cl de apa
80 g fructoza
500 g pere
60 g ghimbir
1/2 lingurita cu scortisoara pudra
1. Inlaturati puful gutuilor cu o panza uda si spalati-le cu apa rece, apoi curatati-le . Taiati gutuile in 4, apoi in cuburi si scoateti samburii. Scufundati cuburile de gutui 3 minute intr-o cratita cu apa fiarta si apoi scurgeti-le.
2. Amestecati sucul de lamaie, apa si fructoza intr-o ulcica si lasati sa fiarba incet, pe foc mic, pana ce fructoza se topeste . Adaugati gutuile si lasati sa fiarba cu clocote mici timp de 10 minute.
3. Curatati perele, taiati-le in 4 si scoateti semintele, apoi taiati pulpa in cuburi. Puneti imediat cuburile de pere in oala, adaugati ghimbirul si eventual putina apa pentru a acoperi fructele. Reluati fierberea pentru inca 10 minute.
4. Rasturnati continutul oalei intr-o strecuratoare si apoi pasati fructele si ghimbirul scurse printr-o sita cu gauri mai.
5. Puneti piureul intr-o cratita, adaugati scortisoara si incalziti usor amestecand mereu ca sa nu se prinda piureul.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"