Piure de linte cu oua coapte
2 cani de linte bruna, spalata
3 fire de praz taiate felii subtiri
2 lingurite seminte de coriandru zdrobite
1 lingura cilantro, tocat
2 linguri menta proaspata, tocata
1 lingura otet din vin rosu
4 cani zeama de legume
4 oua
sare si piper proaspat macinat
o mana generoasa de patrunjel tocat, pentru ornat
Pasul 1:
Puneti lintea intr-o cratita adanca, adaugati prazul, semintele de coriandru, cilantro, menta, otetul si zeama de legume. Aduceti la temperatura de fierbere si fierbeti la foc mic 30-40 minute pana ce lintea este moale si a absorbit tot lichidul. Amestecati din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul cratitei.
Pasul 2:
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Pasul 3:
Potriviti lintea de sare si piper si amestecati bine. Impartiti lintea in 4 vase de copt unse cu ulei, in gramezi de cca 15 cm in diametru si inalte de 5 cm.
Pasul 4:
Cu dosul unei linguri faceti o adancitura in mijlocul fiecarei gramezi de linte. Spargeti cate un ou in fiecare adancitura. Acoperiti vasele cu folie si coaceti 15-20 minute sau pana ce albusul se incheaga, iar galbenusul este moale. Presarati patrunjel cu generozitate si serviti imediat. Puteti servi cu triunghiuri de paine prajita sau felii groase de paine pe vatra.
Aceasta mancare neobisnuita constituie o cina excelenta.Pentru o aroma deosebita mai puteti adauga in 420 g piure de castane fara zahar din conserva in amestecul de linte.
Autor: Editura Mladinska - Vegetariana
Articolul anterior Sufleu de praz Articolul următor Terrine de castane si broccoli