Piure din orez maro (4 luni)
- 100 g orez maro;
- 600 ml apa.
Daca bebelusul tau are deja cateva luni, poti incepe sa-i dai ceva usor dar consistent, precum un preparat din orez. Determina-l sa manance sanatos!
Pentru a nu se lipi, orezul cu boabe medii si rotunde se spala in apa rece inainte de a-l gati. Orezul basmati (cu bobul parfumat), care are o textura afanata, pufoasa se pune intr-un vas si se lasa pana se imbiba cu apa rece inainte de a-l gati. Se amesteca frecvent si se inlocuieste apa de patru sau cinci ori pana cand aceasta nu mai are un aspect laptos.
In general, orezul maro nu cauzeaza alergii si nu contine cantitati mari de goitrogen sau oxalat. De fapt, datorita naturii hipoalergenice a bobului de orez maro, acesta este recomandat de catre nutritionisti. Articolul anterior Budinca cu paine si unt (12 luni) Articolul următor Piure de mere si caise uscate (4 luni)