Pizza cu ardei
Pentru blat
10 linguri faina
1 pachet de margarina
500 ml lapte cald
3 oua
½ lingurita sare
Pentru umplutura
2 ardei grasi rosii
2-3 rosii bine coapte
200 g salam uscat de vara
2 oua
150 g cascaval ras
50 g unt (sau margarina)
sare, piper
Intr-o craticioara, pe marginea plitei calde, se topeste margarina, se adauga faina, laptele cald si se lasa la foc mic atata cat sa se omogenizeze compozitia. Se lasa apoi la racit. Se adauga sarea, ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Din aluatul preparat se intind 4 foi care se asaza in tavile de pizza si se lasa 20 de minute sa creasca. Intre timp, se taie rosiile felii, se curata ardeii de seminte, se taie rondele si se fierb impreuna cu cateva linguri de apa, un praf de sare si putin piper. Cand sunt bine fierte, se trec prin sita. Se ung cele 4 blaturi de pizza cu sosul de ardei, se adauga deasupra ouale batute cu cascaval ras si se acopera cu felii subtiri de salam. Se adauga bucatele de unt si se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se servesc calde, ornate cu frunze de menta proaspata.
Articolul anterior Pizza mediteraneana Articolul următor Pizza picanta