Pizza cu legume
Pentru blat
250 g faina
1 cub de drojdie
2 linguri ulei de masline
10 masline negre
4-5 linguri apa calda
Pentru umplutura
350 g branza telemea de oi
2 linguri ulei
1 ceapa rosie
1 ardei gras, galben
1 ardei gras, rosu
1 dovlecel
1 rosie
patrunjel verde
Se amesteca faina, drojdia dizolvata in apa calda si uleiul pana devine un aluat elastic. Se adauga maslinele taiate marunt si se framanta in continuare cateva minute. Se lasa aluatul 10-15 minute sa se odihneasca. Cu o parte din aluat se intinde o foaie de marimea formei de pizza si se asaza pe fundul ei. Se intinde restul aluatului intr-o banda cu latimea de aproximativ 10 cm si o lungime egala cu circumferinta formei. Se asaza pe mijlocul acestei bande trei sferturi din cantitatea de branza taiata bucatele, se ruleaza foaia de aluat si se asaza ruloul obtinut de jur-imprejurul formei de pizza (pe interior). Se umple mijlocul pizzei cu legumele taiate bucati sau felii, dupa caz, se adauga restul de branza, se stropeste cu ulei si se introduce forma in cuptorul bine incins, pentru aproximativ 20 de minute.Se serveste pizza calda, presarata cu patrunjel verde tocat marunt.
Articolul anterior Pizza cu telemea si busuioc Articolul următor Placinta cu mac si caise