Pizza cu sunca si carnaciori
Pentru blat
400 g faina
30 g drojdie
1 lingura de zahar
200 ml lapte
80 ml ulei de floarea soarelui
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutura
200 g sunca
100 g carnaciori
150 g branza (cascaval)
1 dovlecel
4 rosii cherry
1 fir de praz
1 lingura ulei de masline
2 linguri ketchup
oregano
Se pune faina intr-un castron mare. Intr-o adancitura facuta in faina, se adauga drojdia amestecata cu 3 linguri de lapte si 1 lingura de zahar. Se amesteca usor, se adauga apoi restul de lapte, praful de sare, oul si uleiul. Se amesteca si se lasa la crescut 20 de minute. Se imparte aluatul in patru parti egale. Se asaza fiecare bucata de aluat in cate o forma de pizza, imbracand bine peretii formei. Se unge blatul cu ulei de masline, se pun deasupra fasii de sunca, felii de carnaciori, bucatele de branza (sau de cascaval), felii de dovlecel, rondele de praz si jumatati de rosie. Se adauga ketchup, se presara oregano si se pun formele la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 de minute. Se serveste calda.
Articolul anterior Paine cu cereale Articolul următor Pizza cu rosii