Pizza cu telemea si busuioc
Pentru blat
1 ou
3 linguri ulei
50 ml bere
1 cub de drojdie
1 lingurita de zahar
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Pentru umplutura
10-15 rosii cherry
250 telemea de oi
3-4 linguri ulei
2-3 frunze de busuioc verde
Se asaza drojdia intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca bine pana devine apoasa. Se adauga 4-5 linguri de apa calda, se presara putina faina si se lasa la dospit 30 de minute. Cand a crescut, se adauga oul, uleiul, berea, putina sare si faina cat cuprinde. Se framanta un aluat uniform si maleabil, din care se intinde o foaie subtire, care se asaza intr-o forma de pizza. Se presara pe toata suprafata branza faramitata, rosiile taiate rondele, se stropesc cu ulei, se adauga frunzele de busuioc tocate marunt si se introduce la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute.
Articolul anterior Pizza pentru toate gusturile Articolul următor Pizza cu legume