Pizza mediteraneana
Pentru blat
500 g faina
150 ml lapte
100 g unt
1 nuca de drojdie proaspata (sau 1 plic de drojdie uscata)
2 galbenusuri
1 lingura chimen macinat
½ lingurita sare
Pentru umplutura
1 ceapa rosie
5-6 linguri sos de rosii
2 rosii
1 ardei gras verde
2 oua
150 g branza telemea (sau cascaval)
100 g masline fara samburi, feliate
piper
Faina proaspat cernuta se pune intr-un castron, se adauga untul inmuiat, laptele caldut, in care s-a diluat drojdia, galbenusurile frecate cu sare si chimenul macinat. Se framanta toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit. Se lasa 20 de minute la crescut. Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intind 4 foi, care se pun in tavi de pizza. Se ung cu sos de rosii, se adauga ceapa rosie taiata rondele, rosia si ardeiul taiate cubulete, ouale batute cu branza si maslinele feliate. Se condimenteaza cu piper, dupa gust si se pun la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se serveste calda.
Articolul anterior Pizza vegetariana Articolul următor Pizza cu ardei