In cadrul evenimentului, spectatorii se vor putea informa despre adevarata istorie a celor doua produse, dar si despre cea a unor ingrediente cum ar fi ketchup-ul. Subiectele dezbaterilor vor fi fierbinti si gustoase.
Pe timpul celor patru zile, cei prezenti vor participa la demonstratiile de arta culinara realizate de celebrii bucatari Horia Virlan si Chef Cezar, la cursurile de gatit si concursurile de mancat.
Joi 16 iunie, in deschiderea evenimentului, pizzeri de talie mondiala vor realiza Turnul din Pizza, o copie la scara de 1/10 a celebrului Turn din Pisa.
Vizitatorii prezenti in cele patru zile de evenimente vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si chiar sa o coaca intr-un cuptor cu lemne, sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de Claudiu Toader, castigatorul locului doi la Campionatul Mondial de Pizza Sana din Italia.
Horia Varlan, gazda emisiunii Cireasa de tort, va dezvalui publicului o parte din secretele sale in materie de paste, inclusive unul dintre cele mai bine pastrate, cel al pastelor cu trufe, o reteta preferata de multe capete incoronate sau miliardari ai lumii.
Pe langa paste si pizza vizitatorii mai pot gasi aici si produse gastronomic de cea mai buna calitate din Romania, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Grecia. Va vor incanta papilele gustative delicatese ca Prosciutto di Parma, Jamon Iberico, Grana Padano, Pecorino, dulciurile din pasta de migdale din Sicilia si multe, multe altele.
Programul de vizitare al evenimentului este:
Joi – 16 iunie: 12.00 – 21.00
Vineri-sambata – 17 – 18 iunie: 10.00 – 20.00
Duminica – 19 iunie: 10.00 – 18.00
Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.
Feminis.ro este partener media la acest eveniment. Daca vrei sa participi la concursul de gatit, alaturi de echipa Feminis, trimite un email la adresa [email protected] pentru inscriere.